В понеделник ни очаква предимно слънчево време. Привечер облачността ще се увеличи. Вятърът ще е слаб до умерен от югозапад. Ще остане топло и максималните температури ще са между 28 и 32 градуса.

Предимно слънчево ще е над планините. Вятърът ще е силен до бурен от запад-югозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 20 градуса, а на 2000 метра – около 14 градуса.

По Черноморието ще е предимно слънчево, а вятърът ще е до умерен от югозапад. Максималните температури ще са между 20 и 26 градуса, температурата на морската вода е около 15 градуса. Вълнението на морето е 2-3 бала.

Тази нощ ще бъде ветровито, а в ранните часове на вторник вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили, а с него ще нахлуе и по-студен въздух.

През страната ще премине студен фронт. Облачността ще започне да се увеличава от запад на изток, а на места се очакват и краткотрайни превалявания. Възможни са градушки в югоизточните райони.

В сряда над страната ще има променлива облачност и валежи почти няма да има. Температурите ще продължат да се понижават.

В четвъртък времето ще се подобри. Прогнозира се да е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Ще се затопли и максималните температури ще се повишат до над 30 градуса.

Още за времето:

През май времето ще е динамично

Снежна буря връхлетя САЩ

Жителите на Поморие се радват на делфини